:)))

Imala sam tezak dan… ali zelim pisati o lijepim stvarima. O stvarima koje volim. :))

Jesam li vam ikada rekla kako ja volim turski? Inace sam jezikoljubac i jednostavno osjecam te ‘vibre’. Lako ucim i uocavam obrasce i gramaticka pravila u jezicima…

eh tako.. Ima par godina od mog prvog dodira s turskim. A pred kraj prosle godine sam se prijavila i na kurs ovdje u Tr. Raja je super, profesor prefora, medjutim, gradivo sam vec vecinom znala prije nego sam dosla na kurs… To mi je bila cisto svojevrsna praksa, uz koju sam dobila i certifikate za dva polozena stepena. 😀

Ja vam ne mogu opisati koliko ja taj jezik osjecam… Sav mi je poetican i romantican haha, vjerujem da ga mnogi ne vide kao takvog, ali ja sam vidjela odredjenu dozu elegancije u njemu.

Dok pisem o ovome smijesim se… ipak treba razmisljati o lijepim stvarima koje volimo. Nema fajde od razbijanja glave glupostima.

eto, narode moj, pricajte o turcima sta god hocete, ali jezik im je kul 😀

iyi geceler :))))))))

2 thoughts on “:)))

  1. I ja volim turski baš. Prvi put sam upisala taj kurs godinu prije nego dođe Šeherzada 😀 i onda je krenula neka navala na kurseve, a ja baš tada prestala. U međuvremenu sam mala sama učila, ali namjeravam nastaviti tu opet. I jeste jako osjećajan jezik, baš je poseban. Mene su se neke rečenice tako dojmile. Npr. ‘razočarao sam se’ oni kažu u doslovnom prevodu ‘stigao sam do svoje izlomljene mašte’ :))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *